Lavendel bemesten met koemestkorrels: hoe doe je dat?

Lavendel is een populaire plant die veel wordt gebruikt in tuinen en op balkons. De plant is niet alleen mooi, maar heeft ook een heerlijke geur. Lavendel is een kalkminnende plant, dus het is belangrijk om de grond kalkrijk te houden. Bemesting is over het algemeen niet nodig, maar als je toch wilt bemesten, kun je het beste koemestkorrels gebruiken.

Waarom bemesten?

Lavendel heeft niet veel voeding nodig om te groeien. De plant kan goed overleven in arme grond. Toch kan het nuttig zijn om de plant af en toe te bemesten, vooral als de grond erg arm is of als de plant veel bloeit. Bemesting kan de plant helpen om sterker te worden en betere bloemen te produceren.

Waarom koemestkorrels?

Koemestkorrels zijn een goede keuze voor het bemesten van lavendel. Koemest is een organische meststof die veel stikstof, fosfor en kalium bevat. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de groei en bloei van lavendel. Koemestkorrels zijn ook langzaamwerkend, waardoor de plant gedurende een langere periode van voeding wordt voorzien.

Hoe bemest je lavendel met koemestkorrels?

Om lavendel te bemesten met koemestkorrels, volg je deze stappen:

  1. Strooi de koemestkorrels rondom de lavendelplanten.
  2. Zorg ervoor dat de korrels ongeveer 5 cm van de stam van de plant af liggen.
  3. Hark de korrels lichtjes in de grond.

Wanneer bemest je lavendel?

De beste tijd om lavendel te bemesten is in het voorjaar, wanneer de plant gaat groeien. Je kunt de plant ook in het najaar bemesten, maar dan is de kans groter dat de korrels door de regen worden weggespoeld.

Hoeveel bemest je lavendel?

De hoeveelheid koemestkorrels die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de plant en de conditie van de grond. Als de grond erg arm is, kun je meer korrels gebruiken. Als de grond al voedzaam is, kun je minder korrels gebruiken.

Tips

  • Als je lavendel in een pot hebt staan, kun je de potgrond bemesten met koemestkorrels. Doe dit in het voorjaar en in het najaar.
  • Als je lavendel in de volle grond hebt staan, kun je de grond ook bemesten met kalk. Kalk zorgt ervoor dat de grond kalkrijker wordt, wat goed is voor de groei van lavendel.

Conclusie

Lavendel bemesten met koemestkorrels is een goede manier om de plant te helpen om sterker te worden en betere bloemen te produceren. Koemestkorrels zijn een organische meststof die veel stikstof, fosfor en kalium bevat. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de groei en bloei van lavendel.